Links www.links.hr
Pretraživanje
Filters
Close

Jamstvo

Links d.o.o. obavezuje se isporučiti robu s kompletnom dokumentacijom i pripadajućom joj ambalažom tj. kompletnu kakva je dobavljena od distributera.

Dakako, prema sadašnjem stanju tehnologije obje strane svjesne su da nije moguće garantirati stopostotnu ispravnost komponenata, kako hardversku tako i softversku, te međusobnu kompatibilnost svih komponenata ponuđenih cjenikom.

Prilikom ostvarivanja prava na jamstvo potrebno je uz neispravnu komponentu priložiti sav potreban pribor koji je s robom, kao njen pripadak, dobiven pri kupovini iste (kablovi, i/o shield i sl. i ostali pribor koji dolazi uz kupljenu robu) te kopiju računa kojom se potvrđuje kupnja. Uz to je potrebno navesti detaljan opis kvara kako bi se olakšala provjera samoga proizvoda.

Neispravnosti servisa Links d.o.o., opis kvara, serijski broj kao i broj i vrsta modela te proizvođač unose se u obrazac koji je dužan osigurati servis Links d.o.o.

Zamjena dijelova prije provjere ispravnosti navedenih nedostataka nije moguća ako u cjeniku za navedenu grupaciju artikala nije drugačije navedeno (npr. u slučaju reklamacije artikl se zamjenjuje 1 za 1 u jamstvenom roku). Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno upakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije nepropisno zapakirane ili one kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja u transportu Links d.o.o. neće preuzeti, već će vratiti pošiljatelju o njegovom trošku. Ako se prema proizvodu ne odnosite kao vlasnik, a njime niste zadovoljni moguće ga je vratiti ili zamijeniti u roku 8 dana prolazeći proceduru namijenjenu za takve postupke. Iz povrata su isključeni svi proizvodi prema kojima se nije moguće odnositi kao da niste njihov vlasnik, a to su (printeri, monitori, računalni programi (software), stolna i prijenosna računala, tablet računala, mobiteli i smartphone uređaji, TV uređaji LCD/LED/Plasma,dron letjelice, crypto wallete, knjige, asortiman rabljene robe, proizvodi koje nije moguće dovesti u prvobitno stanje te proizvodi koji su od dana kupovine znatno promijenili cijenu). Ispravnost se monitora gleda prema ISO standardu s obzirom na to da svaki model ima određena odstupanja. Poklonjeni artikli dobiveni u Links d.o.o. nemaju jamstvo.

Jamstvo ne pokriva nedostatke, oštećenja i kvarove nastale nestručnim i nepravilnim rukovanjem. U nepravilno rukovanje uključeni su i propusti poput spajanja uređaja na izvore energije koji nisu propisani uputstvom za uporabu te korištenje uređaja u nepredviđenim uvjetima i prostorima. Pravo na ostvarenje jamstva kupac gubi i u slučaju neovlaštenog popravljanja uređaja te isto tako zbog popravka treće neovlaštene osobe. Za računala slagana po narudžbi kupcima pružamo besplatnu uslugu dijagnostike računala u roku od 1 godine od datuma kupovine. Navedena usluga može biti naplaćena u slučaju da računalo ima oštećene ili uklonjene Links naljepnice. Links d.o.o. ne odgovara za podatke na računalu, HDD uređaju ili bilo kojem uređaju koji služi za pohranu podataka. Ako roba ima jamstveni list od ovlaštenog servisa, kupcu se preporučuje da robu preda u ovlašteni servis na rješavanje jamstva. To je brži i djelotvorniji način rješavanja jamstva s obzirom na to da Links d.o.o. samo prosljeđuje u ovlaštene servise. Links d.o.o. zaprimit će svu robu, ali je vrlo vjerojatno da će u slučaju predaje robe u ovlašteni servis reklamacija riješiti u kraćem roku. Ako koristite zamjenske tinte koje nije propisao proizvođač, jamstvo na pisač prestaje važiti.

U slučaju nepotpune jamstvene prijave ili artikla prijavljenog na jamstvo koji nije kupljen u prostorijama Links d.o.o., servis Links d.o.o. zaračunava radne sate utrošene na rješavanje zadanog naloga kupca prema važećem cjeniku usluga. Cjenik usluga Links servisa možete pogledati na našoj web stranici ili zatražiti u našoj prodaji i servisu. U slučaju da je riječ o kompletnom računalu kupljenom u Links d.o.o., tvrtka je dužna locirati i otkloniti sve kvarove. U slučaju kupnje komponenata za sastavljanje računala ili samo nekih artikala Links d.o.o. dužan je provjeriti samo ispravnost komponenata. Međusobna kompatibilnost komponenata nije predmet jamstva ako sve nisu kupljene i sastavljane u prostoru Links d.o.o.

U slučaju da su sve komponente kupljene i sastavljane u Links d.o.o., a dolazi do određenih nekompatibilnosti, Links d.o.o. će u dogovoru s kupcem pronaći rješenje za nastalu situaciju. Links d.o.o. obvezuje se da će jamstvo za robu kupljeno u trgovinama Links d.o.o. riješiti u primjerenom roku na način da će proizvod biti popravljen ili zamijenjen proizvodom jednakih ili boljih karakteristika koje su bitne i relevantne za tu vrstu proizvoda. Ako dolazi do zamjene proizvoda, kupac dobiva i novo jamstvo sa novim proizvodom.

 

Links servis naplaćuje usluge isključivo na zahtjev kupca i za sve artikle i računala koja nemaju jamstvo u Links d.o.o.

Prava iz jamstva ne utječu na ostala prava koja kupcu pripadaju po drugim pravnim osnovama.

Za proizvode koje kupci ne podignu Links d.o.o. odgovara 30 dana. Nakon isteka 30 dana Links d.o.o. zadržava pravo naplate ležarine u iznosu od 10 kn + PDV po danu čuvanja nepreuzetog proizvoda. Nakon 60 dana proizvod prelazi u vlasništvo Links d.o.o.

Links d.o.o. uz svaki račun predaje ovaj jamstveni obrazac tj. upute o jamstvu te se s potpisom na računu kupac slaže s uvjetima kupovine u Links d.o.o. 

 

 Jamstvo ne vrijedi ako je kvar ili oštećenje uzrokovano:

 • transportom nakon isporuke
 • nepravilnom montažom i/ili nestručnim rukovanjem
 • neprimjerenom radnom okolinom
 • neispravnim električnim instalacijama, prenaponom ili strujnim udarom, višom silom (potres, poplava, udar groma)
 • zbog dotrajalosti samog artikla (vidljiva oštećenja od mogućih udaraca, ispadanja itd.)
 • ako su skinute naljepnice s artikla (serijski broj, uputa o ugradnji, korištenju itd. )
 • ako Links d.o.o. utvrdi da je artikl korišten preko njegovih mogućnosti tj. da je OVERCLOCKIRAN
 • ako su vršene izmjene na artiklu, tj. stavljane zamjenske komponente na proizvod i on je promijenio izgled
 • ako je neovlaštena osoba ugradila ili montirala komponente 
 • uz komponente ne dolaze uputstva na hrvatskom jeziku s obzirom na to da ih mora ugraditi isključivo ovlaštena i stručna osoba
 • spajanjem tablet računala na USB HUB-a bez zasebnog napajanja (navedeno dovodi do izgaranja USB sučelja tableta)

JAMSTVO VRIJEDI ISKLJUČIVO UZ PREDOČEN RAČUN ZA PRODANU ROBU

RADNO VRIJEME PRIJEMA REKLAMACIJA (POSLOVNICE-DUĆANI)

PON – PET 08:00 – 20:00

SUBOTA 08:00 – 15:00