Links www.links.hr
Pretraživanje
Filters
Close

Robotski usisavač SMART360 S10, 3300 Pa, 5000 mAh, Wi-Fi, crni

Šifra: 740.259.061

3.99900 kn
 
 
 

Kalkulator je informativnog karaktera.

Broj obroka ovisi o vrsti kreditne kartice i o tome plaćate li online ili u trgovini.

Za više informacija posjetite načine plaćanja.


Dostupnost: Dostupno Dostupnost u poslovnicama
dostupno na upit nedostupno
WEBSHOP      
Centralno Skladište      
Koprivnica      
Osijek      
Pula      
Rijeka      
Slavonski Brod      
Split      
Šibenik      
Varaždin      
Vinkovci      
Zadar      
Zagreb Ambienta      
Zagreb Dubrava      
Zagreb Family Mall      
Zagreb Trešnjevka      

Način plaćanja: Gotovina, Maestro, Visa, Mastercard, Diners
Jamstveni uvjeti: Jamstvo 12 mjeseci
Proizvođač: XIAOMI
Kataloški broj proizvođača: 360 VACUUM ROBOT S10

Nitko ne poznaje vaš dom kao vi – osim usisavača S10
Uređaj je opremljen sa tri snažna LiDAR senzora. Oni pomažu usisavaču da 3D skeniranjem prostora precizno analizira vaš dom i prije samog usisavanja ukloni tzv. “mrtve točke”. To u praksi znači da usisavač neće naletavati na zidove i druge predmete, a smanjena je i mogućnost da se uređaj negdje “zaglavi”.

Glavni laser se fokusira se na objekte na daljinu. Može otkriti predmete udaljene do 8 metara, što znači da može primijetiti dijete kako puže po podu, psa koji spava na pločicama ili namještaj koji je nedavno donešen u prostoriju ili je samo malo pomaknut.

Prednji laser detektira i uvećava predmete koji se nalaze na putu koji je S10 odredio za čišćenje. Laser detektira predmete veličine već od 1 centimetra. Kada predmet skenira, “razmisli” što će s njim – usisati ga ili ga obići.

Zidni laser je treći laser koji S10 koristi, a služi mu za mjerenje visine. Robotski usisavač tako pouzdano zna može li se progurati između ili ispod prepreka ili bi jednostavno trebao krenuti zaobilaznim putem. Ti proračuni se događaju u trenutku, tako da, ako ćete promatrati svoj usisavač, nećete vidjeti nikakva zastajkivanja.

S10 koristi 3D mapiranje kako bi stvorio detaljan nacrt vašeg doma
Kako smo na početku recenzije spomenuli, većina uređaja za čišćenje služi se 2D tehnologijom skeniranja. Točnije, usisavači su opremljeni sa samo jednim LiDAR senzorom koji može vidjeti i otkriti objekte samo u dvije dimezije.

Uz to, većina usisavača bez prednjeg ili zidnog lasera imaju tzv. “slijepe točke”, a one se manifestiraju kada uređaj skreće. Taj nedostatak ih dovodi do toga da pogrešno procjenjuju visinu, udaljenost ili oblik predmeta oko kojih čiste. Često taj 2D način mapiranja dovodi do frustracija vlasnika, jer se tada uređaji znaju zaglaviti, “žvakati” tepihe ili odjeću, čupati kablove i raditi slične “nepodopštine”.

No, sada je to prošlost – S10 skenira prostor u tri dimenzije. A u sken ulazi cijeli tlocrt vašeg stana, sav namještaj, ali i razni predmeti koje ste slučajno ostavili po podu. Ujedno, robot pamti tlocrt vašeg doma i neprestano ažurira mapu tijekom čišćenja.

Uz tri lasera za S10 praktički nema prepreka
Zanimljiv je podatak kojim se hvale inženjeri koji su konstruirali S10. Naime, taj robot s prednjim LiDAR senzorom može otkriti više od 100 različitih predmeta u vašem domu. Također, impresivni su i rezultati koje pokazuje S10 na testovima. Usporedivši ga sa prethodnim modelom, S10 je za čak 900% bolji u izbjegavanju prepreka. Nakon ovako impresivne brojke, poboljšana preciznost 3D mapiranja S10 za više od 100% ne zvuči (na prvu) nešto posebno bitno.

S10 koristi istu navigacijsku tehnologiju kao i NASA-in Mars Rover. Samo, umjesto skeniranja Marsa, Vaš usisavač će za samo nekoliko sekundi skenirati i naučiti gdje se što nalazi u vašem domu. Dodajmo da će se on uvuči čak i u one teško dostupne kutove o kojima vi radije ne biste razmišljali.

LiDAR senzori pametnog usisavača koriste najsuvremeniju tehnologiju poznatu kao dToF
Kratica znači Direct-Time-of-Flight. Pojednostavljeno, u prostoru se snalazi pomoću odašiljanja svjetlosnih impulsa. U usporedbi s tradicionalnom LDS tehnologijom, S10 nudi preciznost prilikom prepoznavanja predmeta povećanu 400% te 30% brže pozicioniranje. Uspješno radi i u područjima s jakim osvjetljenjem, poput balkona, svjetlih pločica i ploha ili poda pokraj staklenih vrata. To je veliki napredak, jer se na tim područjima ostali manje napredni roboti čistači obično zbune.
Osim toga, uz S10 ne morate brinuti da će propustiti očistiti bilo koji dio stana. Uređaj koristi SLAM algoritam na bazi umjetne inteligencije za planiranje najučinkovitije rute čišćenja. Ukratko, očisti svaki dio vašeg prostora u najkraćem mogućem vremenu.

Pametni usisavač S10 odlično usisava, ali još bolje pere podove!
Ako Vas navedeni podaci nisu impresionirali, činjenica da S10 savršeno pere podove neće Vas ostaviti ravnodušnima. Uređaj je opremljen pametnim spremnikom za vodu i uređajem za pranje podova koji čini čišćenje i najprljavijih ploha ugodnim iskustvom.

Uređaj prilagođava pritisak špricanja tekućine ovisno o površini koju trenutno pere, a to mu omogućuje aktivni tlačni sustav koji povećava snagu po potrebi. Takvim doziranjem tekućina neće s vremenom previše namočiti podove i oštetiti ih. Napomenimo da S10 za pranje koristi posebnu krpu koja dolazi u kompletu, a nju možete jednostavno kada se uprlja oprati u mašini za veš. Dodajmo da mehanizam za pranje pomicanje krpe “prebacuje” u višu brzinu kad naiđe na posebno žilavu podnu mrlju.

S pametnim spremnikom za vodu kapaciteta 520 ml – najvećim od svih vakuumskih robota na tržištu – u jednom potezu može oprati oko 200 kvadratnih metara poda. Predlažemo Vam da tijekom pranja u spremnik dodate dezinficijens kako biste neutralizirali bakterije, ali i prostoriji dali onaj čisti domaći miris.

Ne dopustite da vas tanki dizajn S10 zavara – ispod poklopca se nalazi jako puno snage
S10 usisava prljavštinu i prašinu pri snažnih 3.300 Pa! To je oko 1.000 Pascala veća usisna snaga od prosječnog robota čistača, a u praksi se ta dodatna snaga pokazala vrlo korisna. Usisavač je na testovima skupio svu prljavštinu koju možete vidjeti golim okom. A skupio je i puno onoga što ne vidimo – nakon svakog novog čišćenja, bez obzira kada se usisavali prije toga, u spremniku ćete ponovo naći prašinu…

Budući da postoje različiti stupnjevi uprljanosti vašeg doma ili ureda, S10 dolazi s četiri različita načina usisavanja. Ovisno da li se “utapate” u prašini ili psećoj dlaci ili samo želite skratiti vrijeme čišćenja, lako ćete pronaći opciju koja odgovara vašem domu.

Uz svu tu snagu, S10 se ne mora posebno brinuti za kuteve. Dovoljno je moćan da usisavajući uvuče prljavštinu uvučenu u kutove ili uza zid. A pomaže mu i metlica sa desne strane, kojom ono što se nalazi izvan rute jednostavno pokupi i dovuče do usisnika.

Većina današnjih usisavača robota ne zna razliku između pločica, parketa i tepiha. No ne i S10
S10 koristi ultrazvučne senzore kako bi znao na kojoj se površini nalazi, a kada detektira gdje je mijenja strategiju čišćenja. Može pojačati snagu usisavanja za deblje prostirke, a zatim smanjiti snagu za glatke pločice i tvrdo drvo. Nikada se neće zbuniti i krivim načinom počistiti vaš tepih.

Vrlo mala visina usisavača omogućuje mu uvlačenje praktički bilo gdje. Pametni usisavač su idealni jer se mogu (i moraju) zavlačiti ispod raznih tipova namještaja, stolica ili ormara. A za takve poslove isplati se biti vitak. Zbog toga su dizajneri napravili malo dizajnersku revoluciju – sva tri LiDAR senzora ugradili su unutar tijela, što S10 čini puno manjim u odnosu na konkurenciju. Ukratko, ovaj usisavač nema veliki senzor na gornjem dijelu uređaja, a koji je često problematičan jer se zabija u namještaj.

Ovakav napredni dizajn robota za čišćenje omogućuje uređaju vrlo malu visinu od samo 9 centimetara, tako da može ići na ona mjesta koja vaš drugi usisavač ne može.

S10 odjednom može pamtiti do 10 katova
Tako će ovaj pametni usisavač upamtiti tlocrt svih prostorija i etaža vašeg doma ili ureda i znat će razliku među njima. Jednostavno, robot odnesete gdje želite i ako je tu prostoriju već čistio, odmah će je prepoznati i prebaciti kartu na nju.
Bez obzira imate li kompliciran raspored u svom domu, S10 će se njemu prilagoditi. Budući da će operirati u prostorijama gdje se živi ili radi, neki dijelovi tih prostorija neće moći biti dostupni za čišćenje, čak i vašem usisavaču. Ali to nije nikakav problem – S10 će ići samo tamo gdje vi kažete da može.

Programirajte tzv. “zabranjenu zonu” u aplikaciji i robot će se držati podalje tog područja. Iako su i dosadašnje aplikacije robotima dopuštale postavljanje određenih područja za “zabranjene zone”, S10 je i ovom polju otišao dalje od drugih. On vam omogućuje stvaranje višestrukih “zabranjenih zona”.

A te “zabranjene zone” su korisne kod pranja podova. Iako je S10 dovoljno pametan da izbjegne prskanje tepiha, da bi bilo potpuno sigurni, taj tepih možete isključiti iz pranja. Također, te zabranjene zone mogu se svakodnevno ažurirati, kako bi pratile promjene u vašem domu.

Neki dijelovi prostorija koje se čiste traže češće čišćenje od drugih

A to bi bile dječje sobe, mjesta gdje odlažete obuću ili mjesto gdje spava Vaš pas. To ćete lako riješiti tako da u upravljačkoj aplikaciji uključite opciju Selected Room Cleaning i odaberete prostoriju, a S10 će više puta prelaziti područje dok ne dobije potrebnu čistoću.

Dodajmo da je robot opremljen sa čak šest senzora protiv pada, koji mu pomažu u otkrivanju opasnih zona, poput izbočina, stubišta i balkona. Tako da uz njih nikada nećete morati brinuti hoće li S10 pasti po stepenicama dok čisti gornju etažu ili propasti u otvoreni šaht.

Kapacitet spremnika za prašinu iznosi 500 ml
S10 ima spremnik za prašinu koji se može prati, a dovoljno je velik da ga nećete morati često prazniti. Tvrtka koja je napravila ovaj sjajan stroj tvrdi da je kapacitet dovoljan za dva tjedna usisavanja. No, sve ovisi gdje ga i koliko koristite.
Spomenimo da je vađenje spremnika vrlo jednostavno – praktički ga vadite jednim potezom, a pri tome nećete uprljati ruke. Kako je ovo pametan stroj, inženjeri su mislili na sve – tu je i mrežasti filter za smeće koji sprječava da ga začepi ljudska ili životinjska dlaka.

S10 radi vrlo tiho – izmjerena buka iznosila je samo 60 decibela
Ukoliko radite od kuće naviknuli ste se na raznoraznu buku. Zvonjava telefona, čuje se muzika sa radija, djeca se igraju… Ne dopustite da vaš usisavač bude još jedan izvor neugodne pozadinske buka. 10-stupanjski sustav smanjenja buke jako pomaže usisavaču S10 da praktički nečujno radi. A taj patentirani sustav smanjenja buke posebno je prilagođen kućnim ljubimcima. Što znači da ćete ga moći koristiti i kada su vaše životinje doma, bez straha od uplašenih životinja.

S10 je vrlo koristan jer mu možete prilagoditi raspored čišćenja. Jednostavno programirajte svoje najidealnije vrijeme čišćenja u aplikaciji. Kada i kako želite, odlučit ćete sami. Ali jedno je sigurno – kada isprobate pametni usisavač S10 neće Vam biti jasno kako ste do sada živjeli bez njega.

Snaga: 3300 Pa
Baterija: 5000 mAh
Radar: LIDAR SLAM
Spremnik vode: 520 ml
Spremnik prašine: 500 ml
Visina: 8.5 cm
Težina: 3.85 kg
Ugrađeni Wi-Fi
Podržava glasovno upravljanje:?( Alexa, Google assistent, Clovo )
NAPOMENA

Svi podaci vezani uz artikle prezentirani su u dobroj namjeri. Links d.o.o. ne odgovara za eventualne pogreške nastale u opisu proizvoda, greške prilikom štampanja te promjene cijena. Slike artikala su ilustrativne prirode te ne moraju u potpunosti odgovarati artiklima. Za sve eventualne nejasnoće slobodni ste nas kontaktirati na info@links.hr.

Napišite vlastitu recenziju
  • Loše
  • Izvrstan
Najprodavaniji
740.259.017

Robotski usisavač ROBOROCK S6 MAXV crni

3.99900 kn  
740.259.003

Robotski usisavač ROBOROCK S5 MAX, crni

3.29900 kn  
740.259.012

Robotski usisavač iROBOT Roomba 676

2.69900 kn  
Nedavno pregledani proizvodi
banner
Proizvođači

Odaberite proizvođača

Links novosti!