Links www.links.hr
Pretraživanje
Filters
Close

Društvena igra MYSTERIUM NORDIC

Šifra: 780.111.803

36900 kn
 
 
 

Kalkulator je informativnog karaktera.

Broj obroka ovisi o vrsti kreditne kartice i o tome plaćate li online ili u trgovini.

Za više informacija posjetite načine plaćanja.


Dostupnost: Dostupno Dostupnost u poslovnicama
dostupno na upit nedostupno
WEBSHOP      
Centralno Skladište      
Koprivnica      
Osijek      
Pula      
Rijeka      
Slavonski Brod      
Split      
Šibenik      
Varaždin      
Vinkovci      
Zadar      
Zagreb Ambienta      
Zagreb Dubrava      
Zagreb Family Mall      
Zagreb Trešnjevka      

Način plaćanja: Gotovina, Maestro, Visa, Mastercard, Diners
Jamstveni uvjeti: Nema jamstvo
Dostava: Isporuka po narudžbi 5-7 radnih dana

Verzija igre sa uključenim pravilima na jezicima nordijskih zemalja. Sve komponente potpuno bezjezične, samo su pravila na stranom jeziku.

Broj igrača: 2-7

Vrijeme za igru: 42 minute

Dob: 10+
U 1920-ima, g. MacDowell, nadareni astrolog, odmah je otkrio nadnaravno biće pri ulasku u svoju novu kuću u Škotskoj. Okupio je eminentne medije svog vremena na izvanrednu seansu, a oni imaju sedam sati da stupe u kontakt s duhom i istraže sve tragove koje on može pružiti kako bi otključali staru misteriju.
Nesposoban razgovarati, duh s amnezijama komunicira s medijima putem vizija, koje su u igri predstavljene ilustriranim kartama. Mediji moraju dešifrirati slike kako bi se duh prisjetio kako je ubijen: Tko je počinio zločin? Gdje se to dogodilo? Koje je oružje uzrokovalo smrt? Što mediji više surađuju i pogađaju, lakše je uhvatiti pravog krivca.

U Mysteriumu , preradi sustava igre koji je prisutan u Tajemnicze Domostwo , jedan igrač preuzima ulogu duha dok svi ostali predstavljaju medij. Kako bi riješio zločin, duh se najprije mora prisjetiti (uz pomoć medija) svih osumnjičenika koji su bili prisutni u noći ubojstva. Brojne kartice osumnjičenika, lokacije i oružja ubojstva stavljene su na stol, a duh nasumično dodjeljuje jednu od njih u tajnosti mediju.

Svaki sat (tj. u igrici), duh predaje jednu ili više vizionarskih kartica okrenutih prema gore svakom mediju, dopunjavajući svoju ruku na sedam svaki put kada dijele kartice vizije. Ove vizione kartice medijima predstavljaju slike poput snova, pri čemu svaki medij najprije treba zaključiti koji osumnjičeni odgovara primljenim karticama za vid. Nakon što duh preda karte završnom mediju, započinju dvominutni mjerač vremena za pijesak. Nakon što je medij stavio svoj žeton na osumnjičenika, on također može staviti žetone vidovitosti na nagađanja drugih medija kako bi pokazali slažu li se ili ne slažu s tim nagađanjima.

Nakon što vrijeme istekne, duh svakom mediju otkriva jesu li nagađanja bila točna ili ne. Mediji koji su točno pogodili prelaze na pogađanje mjesta zločina (a zatim i oružja ubojstva), dok oni koji nisu zadržali svoje vizione kartice idućih sat vremena dobivaju nove koje odgovaraju istom osumnjičeniku. Nakon što medij točno pogodi osumnjičenika, lokaciju i oružje, pomiče svoj žeton na ploču s epilogom i dobiva po jedan bod vidovitosti za svaki preostali sat na satu. I dalje mogu koristiti svoje preostale žetone vidovitosti za postizanje dodatnih bodova.

Ako jedan ili više medija ne uspije identificirati svog pravog osumnjičenika, lokaciju i oružje prije kraja sedmog sata, tada je duh zakazao i raspršio se, ostavljajući misterij neriješen. Ako su, međutim, svi uspjeli, tada je duh povratio dovoljno memorije da identificira krivca.

Mediji zatim grupiraju svoje karte osumnjičenika, lokaciju i oružje na stol i stavljaju broj prema svakoj grupi. Duh zatim odabire jednu skupinu, postavlja odgovarajući broj krivca licem prema dolje na ploču s epilogom, bira tri karte s vizijom - jednu za osumnjičenog, jednu za lokaciju i jednu za oružje - zatim miješa te karte. Igrači koji su postigli nekoliko bodova vidovitosti nasumce prevrću jednu karticu vizije, a zatim tajno glasaju o tome koji osumnjičenik smatra krivim; igrači s više bodova zatim prevrnu drugu viziju i glasaju; onda oni s najviše bodova vide posljednju kartu i glasaju.

Ako je većina medija identificirala pravog osumnjičenika, a veze su prekinute glasovanjem najvidovitijeg medija, tada je ubojica identificiran i duh sada može mirno počivati. Ako ne, pa, možda možete pokušati ponovo...
NAPOMENA

Svi podaci vezani uz artikle prezentirani su u dobroj namjeri. Links d.o.o. ne odgovara za eventualne pogreške nastale u opisu proizvoda, greške prilikom štampanja te promjene cijena. Slike artikala su ilustrativne prirode te ne moraju u potpunosti odgovarati artiklima. Za sve eventualne nejasnoće slobodni ste nas kontaktirati na info@links.hr.

Napišite vlastitu recenziju
  • Loše
  • Izvrstan
Najprodavaniji
780.400.737

Društvena igra CATAN (HR)

29900 kn  
780.400.526

Društvena igra DIXIT (HR)

23900 kn  
Nedavno pregledani proizvodi
780.111.803

Društvena igra MYSTERIUM NORDIC

36900 kn  
banner
Proizvođači

Odaberite proizvođača

Links novosti!