Links www.links.hr
Pretraživanje
Filters
Close

ADOBE licence

Cijenjeni korisnici, na ovoj stranici donosimo Vam kratke upute za kupovinu novih, produljenje postojećih i korištenje ADOBE elektroničkih licenci.

 

ADOBE LICENCE - Preuzimanje trajne licence

1. Idete na adresu http://licensing2.adobe.com
2. Unesite e-mail adresu koju ste naveli za isporuku. E-mail adresa je Vaš ADOBE ID. Lozinku trebate sami kreirati i to na opciji Forgot Password. Adobe na tu e-mail adresu šalje link za generiranje lozinke.
3. Nakon što ste generirali lozinku ulogirajte se na portal.
4. Kada ste se prijavili na Adobe Licensing Web Site, postoje slijedeće opcije:
     a) LICENSES - DOWNLOADS - tu ćete naći instalacijske datoteke. Pokrenite instalaciju, i pričekajte završetak instalacije. Zatražit će Vas serijski broj. Pripazite da preuzimate instalacijsku datoteku koja odgovara Vašem operativnom sustavu na računalu.
     b) LICENSES - RETRIEVE SERIAL NUMBERS - tu ćete naći serijski broj. U prazno polje odaberite s padajućeg izbornika naziv tvrtke/osobne podatke na koji ste naručili licencu i odaberite opciju 'SEARCH'. Serijski broj je vidljiv na samom dnu te stranice.


ADOBE LICENCE - Godišnja pretplata

1. Na mail koji ste naveli za isporuku licence, odnosno administrativni mail, zaprimili ste obavijest o kreiranju VIP Adobe računa i obavijest da trebate prihvatiti uvjete (terms & conditions). Kako biste prihvatili uvijete (terms & conditions) i ušli u admin konzolu, link će Vas voditi na adobe.com gdje se trebate prijaviti s gore navedenom e-mail adresom (username). Ukoliko nemate ili ne znate lozinku, potrebno je otići na polje Forgot password te ju kreirati. Nakon kreiranja lozinke, prijavite se na portal.
2. Kada ste se prijavili na Adobe portal - prijavljeni ste kao administrator i sljedeći korak je dodjeljivanje (assign user) licence korisniku. Ukoliko ste ujedno i administrator i korisnik, licencu trebate dodijeliti samom sebi. Ukoliko nećete biti korisnik licence, trebate ju dodijeliti osobi koja će licencu koristiti. Unesite ime i prezime osobe i e-mail adresu te kada ste gotovi, pritisnite assign user.
3. Kada ste dodijelili licencu, korisnik će o tome dobiti obavijest na svoj e-mail. Korisnik treba prihvatiti pozivnicu iz e-maila (accept invitation) i prijaviti se na adobe.com. Jednom kada je prihvatio pozivnicu, moći će preuzeti softver koji mu je dodijeljen te ga instalirati na svoje računalo (download Creative Cloud ili ciljane aplikacije koju ste kupili).


ADOBE LICENCE - Produljenje godišnje pretplate u roku

Svoju godišnju licencu možete produžiti na novih godinu dana 30 dana prije do 30 dana nakon Anniversary Date-a.
U tom slučaju licenca se automatski produžuje i vi kao korisnik ne morate raditi nikakve dodatne korake.


ADOBE LICENCE - Produljenje godišnje pretplate za koju je istekao rok obnove

Ukoliko želite produljenje godišnje pretplate a rok za obnovu je istekao, licenca se može ponovno naručiti, no pod uvjetima.
Kad se korisniku prvi put isporuči naručena licenca npr. 1.1.2022. godine, u Adobe konzoli je evidentiran taj datum za obnove licence.
U slučaju da niste obnovili na vrijeme licencu i želite to učiniti izvan vremena obnove, npr. u 3. mjesecu 2023 godine, licenca se može produljiti na 10 mjeseci, tj. do inicijalnog datuma obnove iz primjera do 1.1.2024. godine.
Istovremeno cijena licence se recipročno broju mjeseci umanjiva u omjeru - cijena pune licence/12 x broj mjeseci za koliko je ista produljena.
Adobe u pravilu uvijek javi mjesec dana prije isteka licence putem maila da ista uskoro istječe i te da ju je potrebno obnoviti.


ADOBE LICENCE - Promjena admina

Na prvom linku su upute za promjenu primarnog admina konzole kupca (contract owner): https://helpx.adobe.com/uk/enterprise/using/accounts.html#ChangeContractOwner
Ukoliko primarni admin treba i dalje ostati aktivan, kupac ima opciju dodavanja sekundarnog admina, u nastavku je link sa uputama za dodavanje dodatnih admina: https://helpx.adobe.com/uk/enterprise/using/admin-roles.html#Roles
Ukoliko primarni admin nije više zaposlenik tvrtke, te kupac nema pristup konzoli i ne može promijeniti primarnog admina sam, Adobe može procesuirati promjenu.
Potrebno je poslati e-mail potvrdu sa mail adrese novog admina (osobe koju je potrebno postaviti za novog admina), sa podacima o VIP broju kao i razlogu promjene admina i zašto kupac to nije u stanju napraviti sam, na slijedeću mail adresu: euroresellers@adobe.com
Kupac se može obratiti i izravno Adobe-u putem live chat-a i zatražiti promjenu, na: https://helpx.adobe.com/contact/support.html
Komunikacija je obavezno na engleskom.


ADOBE LICENCE - Promjena Adobe resellera

Korisnik odabire novog prodavača, koristeći tražilicu partnera za popis ovlaštenih prodavača u svojoj regiji.
Novi prodavač generira kod za promjenu prodavača u konzoli prodavača.
Potrebni su VIP broj člana i adresa e-pošte administratora.
Šifra promjene prodavača šalje se korisniku putem e-pošte.
Korisnik unosi kod promjene prodavača u Adobe Admin Console kako bi dovršio postupak.
Kodovi promjene prodavača vrijede 72 sata. Ako se kod za promjenu prodavača ne iskoristi unutar tog vremena, prodavač može stvoriti novi. I stari i novi preprodavači dobivaju obavijest putem e-pošte kada se dovrši promjena preprodavača.

Demo video možete pogledati OVDJE
Upute za korisnike: Admin Console HelpX